«

»

SVIZOVE NOVICE

e-Svizove novice

Z iztekom najkraj┼íega meseca v letu smo v Svizu pripravili novo ┼ítevilko na┼íe mese─Źne publikacije, v kateri objavljamo informacije in dogodke, ki so v minulem obdobju usmerjali dejavnost sindikata.

Februarja smo izpeljali ┼íe tri od predvidenih sre─Źanj s sindikalnimi zaupnicami in zaupniki, in sicer so se se┼íli predstavniki sindikata v osnovnih in glasbenih ┼íolahter zavodih za izobra┼żevanje odraslih, zaupniki, organizirani v sindikalni konferenci za kulturo, nazadnje pa ┼íe zaupniki v visokem ┼íolstvu in znanosti. S ┬╗Peticijo za ohranitev kakovostnih samostojnih javnih vrtcev v Ljubljani!┬ź, s podpisom katere je 1.851 od skupno 2.648 zaposlenih v ljubljanskih vrtcih zavrnilo zdru┼żevanje zavodov v en sam megavrtec, smo v Svizu ponovno potrdili, da imamo skupaj s svojimi sindikalnimi zaupnicami in zaupniki, s ─Źlanicami in ─Źlani mo─Ź, da spremenimo potek dogajanja. Prav tak┼íne kolektivne akcije ÔÇô naj gre za zbiranje podpisov, za proteste ali stavko ÔÇô so pri uveljavljanju pogledov in stali┼í─Ź zaposlenih odlo─Źilne. Zdaj ko so pred nami klju─Źni meseci v pogajanjih z Vlado RS o odpravi pla─Źnih nesorazmerij in oblikovanju novega pla─Źnega sistema v javnem sektorju, si velja to dejstvo zapomniti.

Prostor v tokratnih e-Svizovih novicah smo namenili ┼íe sre─Źanju z mad┼żarskimi kolegi, ki so nas seznanili, s kak┼ínimi preprekami se soo─Źajo zaposleni v vrtcih in ┼íolah na Mad┼żarskem ter sindikat kot njihov predstavnik. Prav tako pi┼íemo o uspe┼íno izpeljanem tekmovanju na┼íih ─Źlanic in ─Źlanov v veleslalomu, ki ga je ┼że devetkrat pripravil Obmo─Źni odbor Sviza Velenje, o konferenci Skrb za du┼íevno zdravje otrok in mladostnikov v ┼íolah na Kosovem, na kateri sta sodelovali tudi predstavnici Sviza, ter o letnem sre─Źanju stalnega odbora Etuce za enakost, katerega del je prav tako tudi na┼í sindikat. Lepo povabljeni k branju!

Vse do zdaj izdane ┼ítevilke e-Svizovih novic, ki jih v sindikatu pripravljamo ┼ítirinajsto leto, so dostopne na tej povezavi ÔÇô klik!

Svizove novice _ februar 2024