«

»

Junijski izlet članic in članov SVIZ OO Velenje

Konec junija oz. v začetku julija so člani SVIZ O Velenje odšli na več dnevne izlete. 84 se jih je odpeljalo z avtobusom v Toskano (Cinque Terre), 75 se jih je odpeljalo z avtobusom v Beograd in 48 jih je poletelo proti Amsterdamu. Torej smo organizirali izlet za kar 207 naših članic in članov, kar je to do sedaj največje število prijavljenih. Z vseh treh destinacij so odzivi pozitivni.

Zapis iz Toskane:

Tudi mi smo se imeli zelo lepo na našem tridnevnem potovanju po Toskani. Vrhunec izleta je bil prav gotovo ogled slikovitih ribiških vasic Cinque Terre, kamor smo se odpravili z ladjico. Toskana nam bo ostala v spominu po soncu, prijetnem vodenju naše vodičke in pozitivnem vzdušju, h kateremu so pripomogli vsi udeleženci izleta.

Tjaša

Zapis iz Beograda:

Dva avtobusa sta se v zgodnjih jutranjih urah odpeljala proti Beogradu, ponosnemu in hkrati drznemu »Belemu mestu«, ki je ena izmed najbolj živahnih evropskih prestolnic. Kjer Sava poljublja Donavo, kjer se še danes pred našimi očmi prepleta del mesta s socialističnim bloki na eni in osmanska zapuščina na drugi strani. V mestu se je v zadnjem desetletju zvrstilo veliko svetovnih in športnih dogodkov, ki so odskočna deska v spogledovanju Srbije z Evropsko skupnostjo …  Na našem kratkem obisku Beograda smo si ogledali nekaj znamenitosti kulturne dediščine in se prepustili gostoljubju domačinov.

Bojan