«

»

Solidarni s kolegicami in kolegi

Vodna ujma 2023: Solidarni s kolegicami in kolegi

avgust 2023


Spoštovani!

┼Że v preteklem mesecu je narava z mo─Źnimi nalivi, to─Źo in orkanskim vetrom kazala svojo (pre)mo─Ź, v minulih dneh pa smo bili pri─Źa hudi povodnji, ki je ┼ítevilnim uni─Źila ali odnesla prakti─Źno vse, kar so si uspeli zgraditi in ustvariti doslej. Nekateri so v katastrofalnih poplavah izgubili svoje bli┼żnje, ┼ítevilni pa ostali brez imetja, veliko domovanj je povsem poplavljenih in huje po┼íkodovanih, uni─Źeni so pohi┼ítvo, oprema in prevozna sredstva, grozijo tudi zemeljski plazovi ÔÇŽ

Ko je pomo─Ź potrebna, se SVIZ zmeraj odzove. Tudi zdaj. Med ┼żrtvami tokratne najobse┼żnej┼íe naravne nesre─Źe v zgodovini na┼íe dr┼żave so namre─Ź tudi ┼ítevilni ─Źlanice in ─Źlani Sviza, zato smo se skladno z na─Źelom, da je medsebojna solidarnost temelj delovanja sindikata, odlo─Źili za za─Źetek zbiranja denarnih prispevkov v dobrodelni akciji za pomo─Ź na┼íim ─Źlanicam in ─Źlanom ter njihovim dru┼żinam. Povsem odve─Ź je navajati, da so razmere zelo zaskrbljujo─Źe in resne ter da ogromno na┼íih kolegic in kolegov potrebuje takoj┼ínjo pomo─Ź in jo bo, ┼żal, zaradi razse┼żnosti katastrofe potrebovalo ┼íe nekaj ─Źasa. V sindikatu smo aktivirali poseben ra─Źun, na katerega lahko obmo─Źni odbori, sindikati zavodov in na┼íi ─Źlani ter, seveda, tudi drugi naka┼żejo sredstva za pomo─Ź prizadetim v poplavah. Dodatna sredstva bo iz svojega solidarnostnega sklada za pomo─Ź seveda namenil tudi Glavni odbor sindikata. ─îlanice in ─Źlani Izvr┼íilnega odbora Sviza se bodo sestali pred─Źasno, in sicer 22. avgusta, in bodo na takratni seji imenovali tudi komisijo, ki bo obravnavala vloge za pomo─Ź in nadzorovala porabo zbranih sredstev na ra─Źunu, in opredelili tudi znesek, ki ga bo sindikat iz lastnih sredstev namenil v sklad za pomo─Ź ┼żrtvam poplav.

Vabljeni ste, da na ra─Źun ┼ítevilka SI56 0222 2025 7396 053 (odprt pri NLB) po svojih zmo┼żnostih naka┼żete denar za pomo─Ź prizadetim v nedavni vodni ujmi. Sredstva bomo namenili na┼íim ─Źlanom, ki so utrpeli ┼íkodo v poplavah.

Prosimo sindikalne zaupnice in zaupnike, da ÔÇô glede na ─Źas dopustov ÔÇô to sporo─Źilo ┼że zdaj posku┼íate posredovati do ─Źim ve─Źjega ┼ítevila na┼íih ─Źlanic in ─Źlanov. Informacijo o solidarnostnem zbiranju sredstev bomo ponovili ┼íe ob koncu avgusta in tudi kasneje ter vas obrenem tudi sproti obve┼í─Źali o poteku aktivnosti.

Vsem, ki boste prispevali v sklad za pomo─Ź prizadetim v poplavah ter s tem znova pokazali svoje ┼íiroko srce in izkazali med─Źlove┼íko solidarnost, se vnaprej iskreno zahvaljujemo!


Dobrodelna akcija ┬╗Solidarni s kolegicami in kolegi┬ź poteka do nadaljnjega. Podatki za nakazilo za akcijo so: SVIZ Slovenije, Ora┼żnova ulica 3, 1000 Ljubljana; ra─Źun odprt pri NLB, ┼ítevilka SI56 0222 2025 7396 053, sklic (00) 6262, namen ┬╗Solidarni s kolegicami in kolegi┬ź.


V solidarnosti!

Tajni┼ítvo Glavnega odbora Sindikata vzgoje, izobra┼żevanja, znanosti in kulture Slovenije