Predstavitev SVIZ OO Velenje

PREDSTAVITEV OO VELENJE

V OO Velenje so vklju─Źeni ─Źlani in ─Źlanice iz 36 zavodov, ki delujejo na obmo─Źju ob─Źin Velenje, ┼áo┼ítanj, ┼Żalec, Lu─Źe, Braslov─Źe, Mozirje, Polzela, ┼ámartno ob Paki, Gornji Grad, Ljubno, Nazarje in Re─Źica ob Savinji.

Na Koro┼íki cesti 48 a v Velenju je od 13. oktobra 2006 tudi sede┼ż obmo─Źja. V njem se zbirajo in sre─Źujejo sindikalni zaupniki in zaupnice, ─Źlani NO SVIZ Velenje ter ─Źlani in ─Źlanice, ki potrebujejo nasvet, brezpla─Źno pravno pomo─Ź, ali pa i┼í─Źejo pomo─Ź pri zagotavljanju pravic, ki izhajajo iz ZDR in KP.

Obmo─Źje vodi Bojan Po┼żun, zaposlen kot u─Źitelj ┼íportne vzgoje na ┼áoli za strojni┼ítvo, geotehniko in okolje na ┼áolskem centru Velenje. Funkcijo predsednika opravlja polprofesionalno. Sindikalne zaupnike in zaupnice redno seznanja s sindikalnimi dogodki in jih vzpodbuja k spremljanju uresni─Źevanja ┼íolske zakonodaje in dolo─Źb KP ter k zavedanju, da je najpomembnej┼ía naloga sindikalne zaupnice in zaupnika, da ┼í─Źiti in varuje pravice in interese vsakega ─Źlana in ─Źlanice. ┬áZ njihovo pomo─Źjo se krepi pomembna vlogo sindikata┬á na podro─Źju svetovanja, razumevanja socialnih stisk, solidarnosti in dru┼żabnega povezovanja med ─Źlani in ─Źlanicami. Sodelovanje s strokovno slu┼żbo SVIZ v Ljubljani pa zagotavlja delu na obmo─Źju pravno podporo┬á v primerih kr┼íenja pravic iz dela in delovnega razmerja.

Zahvala za uspe┼íno delo gre tudi vsem zaposlenim na SVIZ ÔÇôu v Ljubljani, ki s svojo strokovnostjo, hitro odzivnostjo in prijaznostjo dvigujejo ugled sindikata med ─Źlani in ─Źlanicami velenjskega obmo─Źja.

V organih upravljanja na dr┼żavni ravni sodelujejo:

– ┬áJelka Horvat┬á(─Źlanica GO in IO ter predsednica SK O┼á in zavodov za otroke in mladostnike s posebnimi potrebami)

–┬á Karmen Kasesnik┬á(─Źlanica predsedstva SK pred┼íolske vzgoje)

– ┬áJanez Jev┼ínik┬á(─Źlan predsedstva SK srednjih, vi┼íjih ┼íol in dija┼íkih domov)

–┬á Roman Me┼żnar┬á(─Źlan predsedstva SK kulturnih organizacij)

–┬á Damijan Sor─Źan┬á(─Źlan sekcije administrativno ra─Źunovodskih in tehni─Źnih delavcev)

–┬á┬áAnja Knez ( ─Źlanica sekcije svetovalnih delavcev )

–┬á Jelka Veli─Źki ( predsednica sekcije upokojenih ─Źlanov SVIZ)

– ┬áAlja Bratu┼ía┬á(─Źlanica sekcije ┼íolskih knji┼żni─Źarjev)

 

 

predsednik SVIZ OO Velenje: Bojan Po┼żun, prof.