«

»

Uspešno pod streho tudi 9. tekmovanje v veleslalomu

Na štartu tokratnega veleslaloma članov in članic SVIZ Slovenije, že devetega po vrsti, ki je prvo februarsko soboto potekal na Golteh, je bilo 251 tekmovalcev, ki jih je v cilju bodrilo 95 navijačev. Tekmovalci so prišli s kar 18 območnih odborov sindikata.

V sončnem vremenu in ob skoraj pomladanskih temperaturah so delavci Smučarskega centra Golte vseeno uspeli dobro pripraviti progo. Resda je bila ta zaradi vremenskih razmer mehka, a je vseeno vzdržala vse smučarke in smučarje. Člani časomerilne ekipe TIMING Golte so odlično postavili vrata na progi ter jo sproti gladili. V ciljni areni je bilo prijetno vzdušje. Po vožnji zadnjega tekmovalca smo bili skupaj z organizatorji veseli, da ni prišlo do nobene poškodbe, kljub posameznim padcem nekaj tekmovalk oz. tekmovalcev.

Tudi kasneje na podelitvi je bilo ozračje nadvse pozitivno in veselo. Skupni zmagovalci so bili člani območnega odbora SVIZ Velenje (1262 točk), drugo mesto so osvojili člani OO Ljubljane in okolice (1142 točk), tretji pa so bil člani z OO Kranj (1095 točk).

Zapisal Bojan Požun, vodja tekmovanja in predsednik območnega odbora SVIZ Velenje

Fotogalerija 9. veleslaloma članic in članov SVIZ, v kateri je več kot 250 fotografij, je dostopna na tej povezavi – klik!