«

»

Skupaj zmoremo več


Modra zavarovalnica
 že vsa leta delovanja podpira dobrodelne dejavnosti, ki pomagajo ustvarjati boljše pogoje na področju izobraževanja in zagotavljajo vlaganje v znanje ter razvoj otrok in mladostnikov. Ob koncu pravkar minulega leta smo se njihovi zadnji akciji zbiranja informacijsko-komunikacijske opreme za potrebe pouka na daljavo pridružili tudi v SVIZ. Na tem mestu se zahvaljujemo predsednicam in predsednikom območnih odborov SVIZ Posavje, Pomurje, Koroška, Bela krajina in Zasavje ter tamkajšnjim sindikalnim zaupnicam in zaupnikom za pomoč pri tem, da so računalniki prišli v prave roke.

V nadaljevanju delimo sporočilo, ki so ga ob robu omenjenega dobrodelnega projekta zbiranja rabljene računalniške opreme pripravili pri Modri zavarovalnici.

»Za vse nas je bilo letošnje leto posebno leto, s številnimi izzivi in stiskami. Učenje v šolskih klopeh je zamenjal pouk na daljavo. Številne osnovne šole po Sloveniji in njihovi učenci še  vedno nimajo dovolj računalniške opreme za izvajanje šolanja na daljavo.

Modra zavarovalnica že vsa leta delovanja podpira dobrodelne dejavnosti, ki pomagajo ustvarjati boljše pogoje na področju izobraževanja in zagotavljajo vlaganja v znanje ter razvoj otrok in mladostnikov. Zato smo se odzvali  na potrebe osnovnošolcev in organizirali dobrodelni projekt zbiranja rabljene računalniške opreme. K sodelovanju smo povabili tudi svoje poslovne partnerje in jih zaprosili, da odstopijo rabljeno računalniško opremo. Za vse ostalo pa smo poskrbeli na Modri. Dogovorili smo se za celovit servis zbrane opreme in pokrili vse nastale stroške servisiranja, trajnega izbrisa podatkov, dokupa manjkajočih ali okvarjenih delov opreme ter namestitev operacijskega  sistema Windows 10. Vso zbrano računalniško opremo smo na ta način ustrezno pripravili za nadaljnjo uporabo in organizirali dostavo do izbranih šol.

Pri manjkajoči opremi nam je na pomoč priskočil tudi Sindikat vzgoje in izobraževanja Slovenije (SVIZ). SVIZ je poskrbel tudi za seznam tistih osnovnih šol, ki opremo najbolj potrebujejo. Po podatkih sindikalnih zaupnikov predvsem v nekaterih manj razvitih regijah še vedno veliko otrok nima zagotovljenih pogojev za šolanje na daljavo.

Donacijo rabljenih računalnikov in računalniške opreme so poleg Modre omogočili Barko, d. o. o., Delavska hranilnica d. d., Ekvilib Inštitut, Elektro Maribor, d. d.  Informatika, d. o. o. Maribor, I-TLC, d. o. o. in SVIZ Slovenije. Skupaj smo zbrali 63 računalnikov. Prvi del računalnikov smo šolam dostavili 9. decembra, preostanek pa 23. decembra 2020. Računalnike je prejelo 32 šol iz Posavja, Pomurja, Koroške, Bele krajine in Zasavja.

Iskrena hvala vsem, ki ste se odzvali in podprli dobrodelni projekt. Skupaj smo prispevali k izboljšanju pogojev izobraževanja osnovnošolcev in 63 otrokom omogočili šolanje na daljavo.«

Modra zavarovalnica, d. d.